Verkstäder

Linköpingsstämman 7 oktober 2017

 

Verkstäder lördag 7 oktober

Sång

Spel

Dans

14.00 - 16.00

Inget planerat för i år

Peter "Puma" Hedlund

Inget planerat för i år

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmälan

Anmäl dig/er genom att skicka ett mail till linkopingsstamman@gmail.com och tala om vilka pass du/ni vill gå. Skicka gärna med ett telefonnummer som vi kan nå dig på om det skulle bli ändringar i sista minuten. Betalar gör du när du kommer till stämman, 150 kr/pass om du är vuxen och 100 kr/pass om du är 18 eller yngre.

 

Låtkurs med Peter "Puma" Hedlund

Peter ”Puma” Hedlund anses av många idag vara Sveriges främste spelman på kromatisk nyckelharpa. Som tonåring 1975 erhöll Peter Zornmärket i silver, för ”Traditionsmedvetet spel av upplandslåtar på nyckelharpa” och kan sedan dess titulera sig Riksspelman. 2010 fick Peter ta emot Sveriges mest prestigefyllda folkmusikutmärkelse, Zornmärket i Guld för "mästerligt, briljant och traditionsmedvetet nyckelharpospel".

 

Alla instrument är välkomna till kursen där Peter kommer att lära ut låtar på gehör. Kom ihåg att ta med inspelningsutrustning. Vilka låtar det blir går inte att säga i förväg - det beror bland annat på vad deltagarna vill ha men det kan bli låtar i direkt tradition från spelmän som Eric Sahlström, Viksta-Lasse, Ceylon Wallin m.fl som Peter spelat ihop med. Vill folk ha stämspel går det också att ordna förstås. Noter kan eventuellt mailas ut i efterhand.

 

S

Foto: Brian Åker