Verkstäder

Verkstäder 2018

Anmäl dig/er genom att skicka ett mail till linkopingsstamman@gmail.com och tala om vilka pass du/ni vill gå. Skicka gärna med ett telefonnummer som vi kan nå dig på om det skulle bli ändringar i sista minuten. Betalar gör du när du kommer till stämman, 150 kr/pass om du är vuxen och 100 kr/pass om du är 18 eller yngre.

Spelkurs med Johan Hedin

 

Johan Hedin är en riksspelman från Småland och spelar nyckelharpa. Han uppträder både som solist och i ett flertal olika grupper, bland annat i duon Hazelius Hedin som uppträder på stämman. På kursen lär Johan ut några av sina favoritpolskor från olika spelmansböcker. Workshopen är en timme lång och alla melodiinstrument är välkomna. Det är bra att ha en viss vana att lära sig på gehör.

Danskurs med Linnéa Lenz och Björn Ekman

 

En kurs med fokus på det som alla dansare alltid kan träna mer på: dansteknik. Den riktar sig till dig som kan ta dig runt i schottis och polska men som vill finslipa tekniken så att dansen går lättare, är roligare och ger utrymme för lek i förhållande till musiken och danspartnern. Kort och gott så får du med dig tips och tricks inför kvällens och framtidens tillfällen på dansgolvet.

 

Kursledare är Björn Ekman och Linnéa Lenz, vilka båda har gått dansutbildning på Eric Sahlström Institutet i Tobo.

Spelman är David Siljat som gått spelutbildning på Eric Sahlström Institutet i Tobo.